KookJij

Gebakken schelvis met zoetzure en gedroogde tomaat

Een heerlijk gebakken schelvis met zoetzure en gedroogde tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken schelvis met zoetzure en gedroogde tomaat te bereiden

Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes. Laat deze drogen op bakpapier in de oven op 90°C. Het drogen neemt een half uur in beslag. De schijfjes tomaat worden later gebuikt als garnituur.
Zoetzure tomaat: laat de sjalot, de knoflook en de fijngehakte gember aanstoven in de maïsolie. Overgiet met de rijstazijn, de vissaus en het rietsuiker en laat even sudderen. Voeg de fijngesneden tomaten, de chilipeper en de tomatenketchup toe. Laat ongeveer 15 minuten zacht sudderen en werk af met vers gehakte koriander.
Kook de tagliatelle beetgaar in gevogeltefond waaraan een beetje olijfolie werd toegevoegd.
Bak de schelvis 4 minuten langs elke kant in olijfolie in een pan met antikleeflaag. Kruid met peper en zout.
Verdeel de zoetzure tomaat over de borden en leg er de gebakken schelvisfilet op. Schik wat opgerolde tagliatelle ernaast en versier met schijfjes gedroogde tomaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst