KookJij

Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg

Een heerlijk gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg te bereiden

Voor de banketbakkersroom:
De melk met de helft van de suiker aan de kook brengen. Intussen de eieren, de rest van de suiker en het puddingpoeder mengen. Als de melk kookt, de eieren toevoegen en al roerend laten inkoken. Met behulp van een deegsnijdertje het bladerdeeg in repen van 2.5 a 3 cm snijden. Het bladerdeeg bestrijken met ei en op roomhoornpennen rollen. in suiker wentelen en met de naad naar onder op een bakplaat leggen. 25 a 30 minuten baken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Meteen na het bakken de roomhoornpennen verwijderen. Als de roomhoorntjes koud zijn, vullen met banketbakkersroom of slagroom indien gewenst bestrooien met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Francien

Francien zegt:
Ouderwets ...... maar ontzettend lekker en eenvoudig te maken.
Jammer genoeg bij de bakker vaak niet meer te vinden.
Ik maak dit als gebakje deze kerst...... met slagroom !
Wil je de vulling van gele room, maak deze dan van custard poeder.
Neem de verhouding : 45 gram custard, 55 gram suiker en een
halve liter melk. Volg voor de bereiding de instructie op de custard verpakking.
Deze pudding is stijf genoeg om in de hoorntjes te blijven zitten.




B de Kroon

B de Kroon zegt:
Roomhoorntjes, sprak me aan.
anne

anne zegt:
Top!
anne

anne zegt:
puddingpoeder? staat niet tussen de ingredienten maar wel in de bereiding
ARLETTE  ALEN

ARLETTE ALEN zegt:
De hoeveelheid pudding staat niet vermeld.
Anna

Anna zegt:
Suiker is natuurlijk naar smaak. Voor de zoetekouwers meer, voor anderen weer wat minder. Start eens met een eetlepel suiker?
Groetjes,
Anna
KookJij.
R'damsMeisje.

R'damsMeisje. zegt:
Hallo,
Het is wel een beetje onhandig als de hoeveelheden er niet bij staan.
Als je het niet weet zoek het dan op ....

:?
lokko

lokko zegt:
Hoeveel suiker :?
Debb

Debb zegt:
de hoeveelheid suiker staat er niet bij... hoe weet je dan wat de helft is?
Melruen Irokromo

Melruen Irokromo zegt:
De benodigheden staan er niet allemaal op. En de hoeveelheid ook niet. Ik kan het toetje zo niet maken. :(:o
enilorac

enilorac zegt:
Aan Jan Swinels,
Is toch echt zaak van GOED lezen hoor, helemaal onderaan staat: 500 ml melk . . .
Succes met bereiding,
groetjes, Caroline
Jan Swinels

Jan Swinels zegt:
Helaas staat bij de ingredienten niet hoeveel melk nodig is. Als beginnend hobbykok vind ik dit wel belangrijk.