KookJij

Gebakken augurken met rijst:Tondli - of Kovakai Bhaat

Een heerlijk gebakken augurken met rijst:tondli - of kovakai bhaat recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: www.khanakhazana.com
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken augurken met rijst:Tondli - of Kovakai Bhaat te bereiden

Was de rijst, laat uitekken en zet even opzij.
Wrijf de augurken met grof zout om de stekeltjes te verwijderen.
Snijd ze in de lengte in 2. Pel de ui en snijd grof.
Snijd de pepertjes overlangs en haal de zaden er uit, snijd ze zeer fijn.
Verhit de olie in een pan. Voeg de ui, korianderpoeder, kaneel, groene pepertjes, (hing).
Fruit tot de ui tot hij licht bruin begint te worden.
Voeg er vervolgens de augurken bij en fruit 2 minuten.
Kook op middelmatig vuur.
Voeg de rijst toe en bak een minuut mee, voeg het water toe.
Wanneer het begint te koken voeg dan de Goda masala & zout toe.
Roer goed en kook ± 20 minuten tot de rijst gaar is.
Serveer warm, versier met korianderblad en geroosterde cashewnoten.
Overgiet eventuel met gesmolten boter.
Tondli Bhaat is klaar.

Mijn kookverhaal (Leo Daman)

Wie zelf geen goda masala wil maken kan garam masala gebruiken (overal te koop in Oosterse winkels). Het smaakt iets minder zoet.
Het oorspronkelijk zeer populair gerecht is met Tondli, tendli, tendlim, tindora (naar gelang welke streektaal) een Indische gladde variant van augurk.
uit het Engels vertaald en aangepast recept voor de Kookclub Terroir d’Anvers 09/08/2011

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

terroir

terroir zegt:
Ik bedoel verse augurken, ik neem er van ongeveer 5 cm lang.
Liske

Liske zegt:
Geachte Leo,
Een half kopje augurken in de lengte in tweeën snijden, welke augurken bedoel je dan? Ik nam aan dat het verse (grote) moesten zijn maar een half kopje...is raar. En de zure hebben geen stekeltjes.