KookJij

Entrecote met mascarpone, schorseneren en zoete aardappelkoekjes

Een heerlijk entrecote met mascarpone, schorseneren en zoete aardappelkoekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kwaliteitsvlees.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Entrecote met mascarpone, schorseneren en zoete aardappelkoekjes te bereiden

Schil de zoete aardappelen. Rasp ze met een grove rasp. Meng met de losgeklopte eieren en kruid met peper en zout.

Rits de rozemarijn, hak die fijn en meng met het aardappelmengsel.

Schep telkens een eetlepel van het mengsel in een matig warme antikleefpan en bak de aardappelkoekjes krokant langs beide zijden.

Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van 5 cm lengte. Kook ze beetgaar in melk met een beetje zout en giet ze af. Verfris onder koud stromend water.

Snipper de ui en de knoflook. Stoof ze in een beetje olijfolie. Blus met de madeira en laat even inkoken. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Roer hierdoor de mascarpone en kruid met peper en zout. Werk af met de geraspte sinaasappelschil.

Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter met de olijfolie en laat goed heet worden. Schroei de entrecote(s) aan beide zijden dicht. Bak de entrecote(s) verder naar wens op een matig vuur.

Warm de schorseneren op in een beetje boter en kruid met peper en zout.

Serveer met zoete aardappelkoekjes, schorseneren en saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rdocter63

rdocter63 zegt:
Lijkt me een heerlijk gerecht ! Vooral de mascarpone doet het hem ...denk ik !
Dank je wel !
fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je Hans;):D:D
hns

hns zegt:
Niks mis mee! Groet hans:);):p