KookJij

Eierterrine

Een heerlijk eierterrine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eierrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eierterrine te bereiden

Bewaar de hardgekookte gepelde eieren in ruim koud water. Week de gelatine in ruim koud water. Breng de bouillon met de groenten in de pan aan de kook. Reken 10 minuten. Giet dan de groenten af en bewaar de groenten en bouillon apart. Los de goed uitgeknepen gelatine op in de bouillon. Voeg de groenten aan de bouillon toe en laat afkoelen. Spoel de cakevorm om met koud water. Snijd de eieren met een eiersnijder in plakjes. Bedek de bodem en de zijkanten van de vorm met de eieren. Voeg het groentenmengsel toe en de overige eieren. Laat de vorm enige uren in de koelkast staan. Lekker met versgebaakken brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annika T.

Annika T. zegt:
Het zal naar groenten, bouillon en eieren smaken, gok ik. Het lijkt me erg lekker en is een mooi onderdeel van bijv. een koud buffet! Ik ga het zeker eens proberen.
ramona_t

ramona_t zegt:
Het ziet er heel erg leuk uit.
Maar is het ook lekker?
Waar smaakt het naar?