KookJij

Eendenlever Mousse met Beaume de Venise

Een heerlijk eendenlever mousse met beaume de venise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Theo Nijssen / BOLKE nov.2010
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenlever Mousse met Beaume de Venise te bereiden

1).Gelatine weken en rundvleesgelei aan de kook brengen dwz vloeibaar maken. Vervolgens de geweekte gelatine laten oplossen in de rundvleesgelei en het geheel lobbig laten afkoelen.
Denk er wel aan dat gelatine niet mag koken!
2).De stukken eendenlever met een paar eetlepels gelei in de blender pureren en de crême fraîche toevoegen. Blijf draaien en zodra het een homogene gladde massa is geworden, giet dan de wijn er langzaam bij.
Zorg dat het een homogene massa blijft en iets schuimig.
3).De lobbige gelei iets opwarmen en zodra het vloeibaar lijkt te worden onmiddellijk door de eendenlever massa blenderen en roeren.
4).Nu de hele massa overdoen in een langwerpige pasteischotel en stijf laten worden in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
1).Bij een salade
2).Op toastjes / crackers
3).Op een amuselepeltje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lieke,
1).Je kunt het zelf maken door bouillon te trekken van botten en zeenrijk vlees.Het is een heel karwei,dus wij halen het
2).Of bij de slager,die het wel eens heeft of bij een delicatessen,die het soms heeft.:?
Met vr.gr.Jan A.
lieke

lieke zegt:
Lijkt me erg lekker, maar hoe kom ik aan rundvleesgelei?
wouros

wouros zegt:
Eendenlever????
Wel eens gezien hoe ze mishandeld worden om aan die grote levers te komen? Kijk maar eens op Wikipedia.