KookJij

Creoolse Lever

Een heerlijk creoolse lever recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: ontbijt en bruch
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Creoolse Lever te bereiden

Verwijderd het membraam van de lever en snijd de lever in kleine stukjes.
Snijd de bacon klein en bak het tot het vet doorzichtig is.
Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
Voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe aan het baconvet en fruit hierin de ui en de bleekselderij tot de ui glazig is.
Haal de groente uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Bestuif de lever met bloem.
Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak voorzichtig de lever hierin tot het verkleurt
Doe de bacon, ui en de bleekselderij terug in de pan.
Voeg de overige ingrediënten toe, deksel op de pan en laat de lever 25 tot 30 minuten stoven.
Serveer de Creoolse lever op warm geroosterd brood met margarine en garneer het geheel met peterselie.


Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Dit is mijn favoriete lunch/brunch gerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
mijn email adres is mijn persoonlijk geheim, maar jij mag het wel hebben.
[email protected]
mvg:):):)Hans en Bores de jonge hond
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, mijn e-mail adres is toch echt [email protected] , geef mij anders jouw adres dan stuur ik jou een bericht en kun je zien dat het echt klopt.:p:p:p
hns

hns zegt:
Hi Slaatje, vlgs mijn provider klopt dit email adres niet:):)?
Hans
slaatje

slaatje zegt:
mijn email is: [email protected] schoonvader van mijn zus zou er ook erg blij mee zijn, hij heeft het, totdat zijn slager stopte, klaargemaakt. Groetjes Gerda :p:p:p
hns

hns zegt:
Hi Slaatje, ik heb wat uitgezocht. Als je me je email geeft, stuur ik het toe.
Recept en waar in Rdam de uier te krijgen is.
Ik wil het ook wel eens maken, maar woon in Amersfoort, Misschien vind ik wel een slager die dat kan regelen?
mvgroet
Hans
:):):)
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, helaas kan ik je niet aan een recept voor "uurboord" (op z'n Rotterdams) helpen maar als je Googled kom je wel iets tegen. Voor zover ik weet zijn er in Rotterdam bijna geen slagers meer die dat verkopen. Vroeger kookte mijn moeder het zelf, urenlang, dan bakken en met jus en brood eten. Echt heel lekker. Bij de gedachte alleen al loopt het water me in de mond. Groetjes voor jou en Bores. Gerda:p:D
hns

hns zegt:
Hi Slaatje/ Gerda kun je mij het het recept van uierboord geven en als er ingredienten bij zijn die niet bij de super voorkomen , waar te halen?
Succes:):):)Hans en groet, ook van Bores, de hond
slaatje

slaatje zegt:
Even een correctie, ik vind namelijk uierboord, een typisch Rotterdams gerecht HEEEEEERLIJK. Groetjes Gerda:p:p:p:p:p:p
grietje56

grietje56 zegt:
En euhhh, Creoolse lever uit Amerika?? hihihihi, Foutje denk ik?? Hoe dan ook, ik ga het zeker proberen ;)
grietje56

grietje56 zegt:
Klinkt ergg lekker Hans! Ik kan alleen varkenslever met een uitje en dan witbrood heerlijk dippen in de jus :D
maria11

maria11 zegt:
Varkenslever, zowel gebakken als gekookt , het liefst in brokjes met spekjes, of dun gesneden op het brood met aromazout , mmmmmmmm
:p:);)
hns

hns zegt:
Heb ik van dhr Joop Braakhekke geleerd. dank voor je eerlijkheid. grten Hans:):):)
slaatje

slaatje zegt:
Bah, bah en nog eens bah. Ik hou niet van orgaanvlees.
Gr.Gerda :?:?:?:?:?
hns

hns zegt:
Ik kook zelfs met hart. hans:):)
hns

hns zegt:
Beste Maria welke lever vind jij dan lekker?:):)