KookJij

Cordon bleu met gebakken aardappeltjes

Een heerlijk cordon bleu met gebakken aardappeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cordon bleu met gebakken aardappeltjes te bereiden

1. Snij de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal doormidden. Klap ze open op het werkvlak. Leg er een vel plasticfolie op en sla ze extra plat met een houten hamertje of plankje.
2. Kruid de filets aan de binnenkant met peper en zout. Leg op elke kipfilet een half plakje kaas en een plakje ham. Vouw weer dubbel en steek vast met een houten prikker.
3. Haal de korst van het toastbrood en verkruimel het kruim zo fijn mogelijk, met de keukenrobot. Klop de eieren los.
4. Wentel de kippakketjes eerst in bloem, dan in ei en tenslotte in het broodkruim. Bak ze 5 tot 7 minuten aan elke kant, in ruim wat hete boter of olie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacqueline

jacqueline zegt:
Hmm lijkt me lekker ik heb cordon bleu nog nooit met kipfilet gehad, maar ik probeer het morgen zeker uit, bedankt.