KookJij

Chili pizza

Een heerlijk chili pizza recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili pizza te bereiden

-Maak de pizzabodems volgens de aanwijzing op de verpakking.
-Neem 3 eetlepels van de uien en snij deze heel fijn.
-Neem 6 eetlepels van de geraspte kaas en vermeng dit met de fijngesneden ui.
-Verdeel dit mengsel over de randen van de pizzabodems.
-Vouw de randen terug zodat je de vulling in de randen opsluit, goed dichtdrukken, anders loopt het eruit tijdens het bakken.
-Het gehakt rul bakken.
-De paprika, ui en knoflook erbij doen en even meebakken.
-De tomatenstukjes met sap en het rode pepertje erbij doen en goed doorroeren.
-De kidneybonen en de mais erbij doen.
-Het bouillonblokje erboven verkruimelen en goed doorroeren.
-De tomatenpuree erbij doen en goed doorroeren tot het goed opgenomen is.
-Deksel op de pan doen en op zacht vuur even laten pruttelen.
-De saus over de pizzabodems verdelen tot aan de randen.
-Bestrooien met de geraspte kaas en wat vers gemalen peper.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 180C tot de kaas gesmolten is en de randen mooi bruin zijn.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Je moet natuurlijk opletten dat de saus niet te waterig is, dus alles eerst goed laten uitlekken, behalve de tomatenstukjes ,die moeten met sap en al erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst