KookJij

Chachouka - gestoofde mediterrane groenten

Een heerlijk chachouka - gestoofde mediterrane groenten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie: 224 kCal energie
10 Gram eiwit
16 Gram vet
10 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chachouka - gestoofde mediterrane groenten te bereiden

Snipper de gepelde uien. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Snijd de uiteinden van de aubergine. Snijd de aubergine eerst in de lengte in plakken en vervolgens in dobbelstenen. Leg deze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Snijd van de (eventueel geschilde) paprika’s de kapjes. Hol ze uit: verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in ringen.

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een hapjes- of koekenpan en bak de aubergineblokjes snel rondom aan. Voeg de stukjes tomaat en paprikaringen toe en pers de ontvelde knoflooktenen hier met behulp van een knoflookpers boven uit. Voeg de tijm en eventueel wat extra olijfolie toe en roer alles door elkaar. Bak de groenten op een matige hittebron in ca. 20 minuten gaar. Giet tussentijds eventueel een scheutje water bij de groenten. Schep de groenten in een voorverwarmde ovenschaal. Druk met de bolle kant van een lepel vier holletjes in de groenten. Breek in elk holletje een ei. Plaats de schaal onder de ovengrill. Dien op zodra het eiwit is gestold. Bestrooi het gerecht met koriander of peterselie.

Suggestie:


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst