Recept
« Terug naar recepten
boterkoekjes om te versieren
PT50M
boterkoekjes om te versieren
Een heerlijk boterkoekjes om te versieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
maison culinaires
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe boterkoekjes om te versieren te bereiden
Van de boter, suiker, zout en vanille een crème roeren. Het eigeel, de wijnbrand
en de nootmuskaat met de crème vermengen en de crème vervolgens snel met
de bloem tot een deeg kneden. De deeg tussen bakpapier tot 2 vlakke platten
uitrollen en ten minste 2 uur in de koelkast zetten. De fornuis op 170 graden voorverwarmen. De deegplaten tussen het bakpapier 3 à 4 mm dun uitrollen.
Met vormpjes koekjes uitsteken(bijvoorbeeld hartjes met een doorsnee van
ongeveer 3,5 cm) en deze op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen.
De koekjes in 10 à 15 minuten goudgeel bakken. De koekjes eerst kort op de
bakplaat laten afkoelen en vervolgens op taartroosters volledig laten afkoelen
(ca. 2 uur). De jam in een kleine pan verwarmen. Op de helft van de koekjes wat
jam verdelen. De overige koekjes erop zetten. De poedersuiker met citroensap tot
een glazuur verroeren. Iets van de glazuur apart zetten en vervolgens de rest met levensmiddelverf inkleuren. De koekjes met de gekleurde glazuur bestrijken. De
witte glazuur in een klein diepvries-zakje geven, een hoekje afknippen en de
koekjes met de witte glazuur versieren
en de nootmuskaat met de crème vermengen en de crème vervolgens snel met
de bloem tot een deeg kneden. De deeg tussen bakpapier tot 2 vlakke platten
uitrollen en ten minste 2 uur in de koelkast zetten. De fornuis op 170 graden voorverwarmen. De deegplaten tussen het bakpapier 3 à 4 mm dun uitrollen.
Met vormpjes koekjes uitsteken(bijvoorbeeld hartjes met een doorsnee van
ongeveer 3,5 cm) en deze op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen.
De koekjes in 10 à 15 minuten goudgeel bakken. De koekjes eerst kort op de
bakplaat laten afkoelen en vervolgens op taartroosters volledig laten afkoelen
(ca. 2 uur). De jam in een kleine pan verwarmen. Op de helft van de koekjes wat
jam verdelen. De overige koekjes erop zetten. De poedersuiker met citroensap tot
een glazuur verroeren. Iets van de glazuur apart zetten en vervolgens de rest met levensmiddelverf inkleuren. De koekjes met de gekleurde glazuur bestrijken. De
witte glazuur in een klein diepvries-zakje geven, een hoekje afknippen en de
koekjes met de witte glazuur versieren
liesbet zegt:
maar ik weet de smaak nog niet:?:?:?:?:?