KookJij

Bonbon van in reuzel gekonfijte wangen (zie opm )

Een heerlijk bonbon van in reuzel gekonfijte wangen (zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bonbon van in reuzel gekonfijte wangen (zie opm ) te bereiden

Maak een droge marinade van laurier, tijm, knoflook en zeezout en laat de varkenswangen hier minimaal 6 uur in marineren.
Konfijt de varkenswangen in de reuzel ( totdat ze volledig staan ) op 170 graden C. totdat ze zacht en gaar zijn.
Laat ze gedurende 4 uur afkoelen.
Pureer de varkenswangen in de keukenmachine en voeg de room toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak bolletjes van dit varkenswangenmengsel enzet dit koud weg.
Bak de fricandeau aan in enkele el reuzel.
Gaar de fricandeau verder in een voorverwarmde oven va 140 graden C. totdat de kern 57 graden C. Laat de fricandeau afkoelen.
Schil de asperges en verwijder de harde onderkant (2 cm).
Kook de asperges samen met de schillen in water met zout gedurende 10-12 min. afhankelijk van de dikte.
Zet de asperges vervolgens aan in 50 gram boter.
Haal de pan van het vuur en laat het geheel nagaren.
Haal de asperges uit de pan en laat afkoelen.
Snij de asperges in de lengte doormidden en leg ze in een marinade van olijfolie, knoflook, mosterd, stroop, kervel, peper en zout.
Kook de azijn met de fond in tot een dikke saus en breng op smaak met peper, zout en stroop.
Maak een mousse van fluitekaas, mosterd, peper, zout en smeer dit op de fricandeau.
Verpak hiermee de bolletjes varkenswang.
Los de gelatineblaadjes op in wat koude bouillon.
Voeg dit bij de rest van de bouillon en verwarm dit.
Laat het geheel afkoelen
Bestrijk de bonbons van varkenswangen met de gelei.
Leg de gemarineerde asperges op een bord en leg hierop een bonbon van varkenswang

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
madelon,
Zelf zou ik het niet proberen, varkensvlees is toch wat anders dan hertewangetjes.
Vraag eens aan de pouliervoor een recept.
Als ik een recept vind dan zet ik het op de site.
verder veel succes :);)
m.v.g. Bert Allers
madelon

madelon zegt:
Lijkt me heerlijk. Kun je dit ook met hertewangetjes maken? Die heb ik pas gekocht (geconfijt) maar ik heb er nog geen goed recept voor gevonden.:p