KookJij

Bokkingtaartje met rode biet, augurk en kwark

Een heerlijk bokkingtaartje met rode biet, augurk en kwark recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bokkingtaartje met rode biet, augurk en kwark te bereiden

De bokkingen fileren (uw vishandelaar zal dit graag voor u doen) en de staartjes bijhouden voor de garnering.
De bokkingfilets, de gekookte aardappelen en de rode biet in blokjes snijden. De augurken zeer fijn snijden. Alles mengen en in vier roestvrijstalen ringen tot een taartje aandrukken.
De hardgekookte eieren in stukjes en de ui in ringen snijden.
De plattekaas met de mayonaise mengen, op smaak brengen met de geraspte mierikswortel, peper en zout.
In het midden van elk bord een krans van veldsla schikken. Daarop het bokkingtaartje uitstorten. De plattekaassaus eromheen lepelen, versieren met uiringen, blokjes rode biet en stukjes hardgekookt ei. Bovenop het taartje als garnering een bokkingstaart rechtop zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Bedankt;):D:D
toosje bolder

toosje bolder zegt:
Lijkt me heel lekker en culinair, je kan er mee voor de dag komen