KookJij

Boeuf Beukignon-stoofvlees met veel lekkers

Een heerlijk en goed gevuld stoof gerecht met rode wijn
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ramon Beuk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeuf Beukignon-stoofvlees met veel lekkers te bereiden

Snijd het vlees in stukken. Breng het op smaak met zout en peper uit de molen en bak het in een mengsel van boter en olie mooi bruin. Snipper de ui en voeg het samen met de hele tenen knoflook, laurier, oregano, kappertjes, zongedroogde tomaten, tomatenpuree, ansjovisfilets en olijven toe aan het vlees. Blus het geheel af met rode wijn en voeg de bouillon toe. Schep de kersenjam erbij en laat het 2 uur stoven met het deksel op de pan. Voeg na 2 uur de room toe en serveer direct. Schep wat vlees en saus in een diep bord. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jake

jake zegt:
Dag bobbeltje,

Het moet zijn Boeuf Bourguignon. Ik zoek feitelijk Zeeuws stoofvlees, niet dat donkerbruine spul dat ze in friettenten op je patat gooien. :p
willem

willem zegt:
;)oke, dank je wel voor de uitleg,en natuurlijk fijne dagen toegewenst van spijs en drank en een bourgondische 2007

groetjes willem;)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Beste Gerrit,ingrediënten hebben geen functie ze zijn alleen maar smaak bepalend.Groetjes Marijke
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Beste Willem dit is een recept van Ramon Beuk die de recepten plaatst in de telegraaf,Zoals bij de bron vermeld staat.Ik denk achternaam Beuk,daar nog wat aan toegevoegd en dat hij zo op die naam gekomen is.Fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2007.Marijke
willem

willem zegt:
is dit af geleid van bourgionne
Gerrit

Gerrit zegt:
wat is de functie van de ansjovis en de jam ?