KookJij

Berlinerbollen

Een heerlijk berlinerbollen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Berlinerbollen te bereiden

Maak van de ingredienten m.u.v. de jam een eenvoudig gistdeeg. Laat dit op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen. Rol het daarna uit tot ongeveer 1 cm. dikte. Steek met een gladde steker van 7 cm. een even aantal rondjes uit het deeg. Leg de helft van het aantal rondjes op de werkbank en bestrijk de randen met eiwit. Maak met de duim in het midden een kuiltje en doe hier 1 lepel jam in. Leg op iedere plak een deksel en druk de randen goed aan. Laat de bollen bedekt met een enigzins vochtige doek wederom 1 half uur rijzen. Verhit slaolie tot 180 graden en bak de bollen erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Zabeeda

Zabeeda zegt:
Kunt U mij graag het recept sturen voor the jam van de duitse berlinerbol?. Er is een bepaald jam die de duitsers gebruiken in de berlinerbollen.
bakker Bol

bakker Bol zegt:
Dit bovenstaande recept is niet juist!

Kijk ff naar citogroep onder Berlinerbollen. School recept.

Je moet na het kneden eerst 30 min. laten rijzen daarna Bolletjes afwegen 40 Gram, 50 Min. laten rijzen daarna voorzichtig in het vet laten glijden.
Pieter

Pieter zegt:
Ik heb ze net gemaakt.
Ze zijn nu voor de tweede keer aan het rijzen.
Maar horen ze niet wat hoger zoals de echte?
ramnares

ramnares zegt:
Nog uitproberen.
Nice.girl

Nice.girl zegt:
Hoort er geen suiker in?
melissa

melissa zegt:
wil je het recept van berlinerbollen naar men e-mail sturen dank u x
melissa

melissa zegt:
hallo ik vind berlinerbollen heel lekker ik ga dit recept voor de eertste keer maken dus ik hoop dat het lukt :)
jayshree

jayshree zegt:
Moet het droge of verse gist zijn.
lindafaith

lindafaith zegt:
Hallo Marijke,

Hoe verwarm je de slaolie? Ik wil dit in een pan op 't fornhuis doen, maar weet niet hoe ik dan kan bepalen wanneer de 180 graden bereikt is...

Kun je de olie eventueel ook in een frituurpan doen?

groetjes

Linda
casper

casper zegt:
Voor hoeveel bollen is dat ongeveer? Moet er verse gist of droge gist in?
harry fransen

harry fransen zegt:
mmmm lekker;)
vp

vp zegt:
Ik ga het proberen te maken voor Nieuwjaar ik hoop dat ze lukken;)
Renuka

Renuka zegt:
ow het is heerlijk heb het al gegeten wil het proberen te maken:p
lilit

lilit zegt:
hmmmmm lekker ik ben 11 jaar en ik heb het kunnen maken !!! het is heerlijk probeer het zeker!!!!:):p
happie

happie zegt:
Ik ga het misschien maken, het ziet er wel lekker uit:p