KookJij

Belgische Rundvleessoep

Een heerlijk belgische rundvleessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Belgische Rundvleessoep te bereiden

-De runderschenkel samen met het mergpijpje, rundvleesblokjes, bier, laurierblaadjes en bouillonblokjes in een soeppan opzetten, pan afvullen met water.
-Als alles kookt het vuur laag zetten en met deksel op de pan 3 uur laten trekken.
-Van het gekruid gehakt balletjes draaien en deze in een beetje boter bruin bakken, laten uitlekken en even wegzetten.
-Als de 3 uur om zijn, de soep zeven en het rundvlees eruit halen en klein snijden,ook het vlees van de schenkel,dit is inmiddels van het bot afgekookt. (de rest kan je aan de hond geven of weggooien).
-Het rundvlees samen met de gehaktballetjes terug in de bouillon doen en op zacht vuur laten koken.
-De spaghetti fijn breken en samen met de ontbijtkoek in de soep doen en zacht laten koken tot de ontbijtkoek opgelost is en de spaghetti gaar.
-De fijngesneden selderij erdoor roeren en de soep serveren.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Met deze soep kan je alle kanten uit, hij is zo al erg lekker maar je kan er ook b.v. ui, bloemkool en wortel doordoen, of net wat je lekker vind.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Ja idd, 5 bouillonblokjes, een goede soeppan heeft een inhoud van 5 liter :p en in het recept staat: het rundvlees klein snijden en terug in de soep doen, ik neem aan dat u de botten niet terug in de soep doet? De botten van de schenkel en mergpijp zijn zeer goed voor honden.....Verder kan je natuurlijk toevoegen wat je zelf lekker vind, groenten, kruiden, noem maar op, ik ga ervan uit dat iedereen dat doet, ik tenminste wel :):):)
±Gerard van der Leeuw

±Gerard van der Leeuw zegt:
Vijf bouillonblokjes? Dat is allemachtig veel: goed voor twee-eneenhalve liter soep...... Bovendien zout, zout. En de schenkel en het rundvlees + mergpijp geven al bouillon... Ik zou de schenkel zeker niet aan de hond geven: het is heerlijk vlees, dat deze soep alleen maar goed doet. Ik heb er zelf rode paprika bij gedaan en ook wat peterselie.
apu

apu zegt:
Welk soort je maar lekker vind, dat mag donkerbier zijn ofwel gewone pils, gewone pils heeft een iets bittere smaak in de soep, bruin bier maakt het lekker zoet:);)
Jenny

Jenny zegt:
Welk bier mag het zijn?
f.vermeire

f.vermeire zegt:
;)