KookJij

Bataat met een saus van cayennepeper, gember en pi

Een heerlijk bataat met een saus van cayennepeper, gember en pi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: De Wassende Maan
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bataat met een saus van cayennepeper, gember en pi te bereiden

Verhit de zonnebloemolie in een grote, zware pan.
Bak hierin de ui tot hij zacht is.
Voeg de knoflook en gember toe en bak ze enkele minuten.
Voeg de bataat en witte kool toe.
Bak de groenten zacht.
Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe.
Schep de groenten door de specerijen.
Voeg de tomaten en het ananassap toe.
Laat de groenten afgedekt zachtjes gaar sudderen.
Schep de pindakaas zorgvuldig door de groenten.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de wortelen, bieten en bananen om met limoensap.
Verdeel dit samen met de koriander over het gerecht.
Serveer hierbij rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jan

jan zegt:
ik wil dit zeker proberen alleen ik heb moeite met de pindakaas maar het is het proberen waard alistair