KookJij

Bami op niek's wijze

Een heerlijk bami op niek's wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bami op niek's wijze te bereiden

-De spekblokjes aanbakken in een grote braadpan.
-De schnitzelblokjes toevoegen en even meebakken.
-De prei, wortel, ui en knoflook erbij doen en goed doorroeren.
-Het bouillonblokje erbij doen en een flinke scheut ketjap.
-Deksel op de pan doen en 15 minuten laten stoven op laag tot middenhoog vuur.
-Intussen de kipfiletblokjes gaar bakken en als ze gaar zijn de satesaus erbij doen en alles goed doorwarmen, eventueel afkruiden met aromatpoeder.
-De bami gaarkoken volgens de aanwijzing op de verpakking.
-De bami, tauge en een lepeltje sambal naar smaak door het schnitzel/groente mengsel mengen en met de deksel op de pan even laten staan van het vuur af.
-De eieren los van mekaar bakken, er spiegeleieren van maken.
-Op de helft van het bord het bami mengsel scheppen, op 1 kwart de kip/sate en het spiegelei op de bami.
-De atjar tampoer op het lege deel leggen en het geheel bestrooien met de geroosterde uitjes.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Je kan hier natuurlijk een zakje bamimix bij doen, dat verschilt per smaak.
Evenals de sambal ,die kan je naar smaak toevoegen of gewoon op tafel zetten voor de liefhebbers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Heerlijk! Vandaag heb ik dit recept gemaakt, echt zalig! http://www.kookjij.nl/recept-atjar
Ik ben er gek op, koop ze nu nooit meer kant en klaar, dit is ECHT lekkerder! Deze keer wat pikanter gemaakt, ik hou wel van pittig ;):p Wat extra hele peperkorrels en wat van die gedroogde spaanse peperjes meegekookt en later verdeeld over de potjes. Heb nu weer een voorraadje:D:D