KookJij

Babi Ketjap

Een heerlijk babi ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3-5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Aziatische Ingredienten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi Ketjap te bereiden

Snijd het vlees in blokjes, bestrooi met wat zout en bak het rondom lekker bruin in wat olie. Wrijf de uien, knoflook en gember in een vijzel fijn tot een gladde boemboe (currypasta), of voeg het gewoon zo (fijngesneden) toe.
Bak de boemboe (of ui/knoflook/gember) even mee met het vlees zodat de rauwige smaak er vanaf is.
Voeg dan de ketjap en de gula djawa toe. Roer nog even door op het vuur tot een mooie saus.
Proef, en voeg naar smaak eventueel nog wat ketjap, gula djawa of citroensap toe.

Serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sperzieboontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst