KookJij

Appeltaart uit de Alsace

Een heerlijk appeltaart uit de alsace recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Alsace
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaart uit de Alsace te bereiden

- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Maak het deeg door de ingrediënten door elkaar te kneden.
- Vet de springvorm in.
- Bekleed de springvorm met het deeg (of met het kant-en-klare deeg) en prik er gaatjes in met een vork.
- Schil en snijd de appels in partjes (in achtsten), en schik ze op het deeg. Strooi 25 gram suiker over de appeltjes heen.
- Bak de taart ± 25-30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de custard door de eieren en de suiker kort te kloppen. Voeg vervolgens de melk, room en vanillesuiker toe.
- Schenk de custard over de taart zodra de appels gaar zijn. Zet de taart vervolgens nog 5-10 minuten in de oven.
- Bestrooi met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst