KookJij

Appeltaart

Een heerlijk appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Weight Watchers
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaart te bereiden

Snijd de appel in stukjes en kook deze in weinig water beet gaar.
Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven op 180*C
Giet de melk over de broodkruimels en laat ze weken.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Klop de eierdooiers tot een schuimige massa.
Voeg de geweekte broodkruimels, stukjes appel, citroensap, citroenrasp en zoetstof toe en mix alles goed dooreen.
Spatel er voorzichtig het eiwit door.
Doe de massa in een vorm met een middellijn van 15 cm.
Zet de vorm 35-40 min. in de oven tot de taart mooi is gerezen en goudbruin is.
Het gebak moet veerkrachtig aanvoelen.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Geef er hierbij ijs.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Tsja ! Hier kom ik weer ........

Dit is verrukkelijk !!...........:)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst