KookJij

Appelroom rondo's

Een heerlijk appelroom rondo's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelroom rondo's te bereiden

Deeg maken en nacht in de koelkast bewaren.
Daarna uitrollen tot een plak van ongeveer een halve cm dik
Ronde plakjes uitsteken ca 9 cm doorsnede
Deze in ringen of aluminium bakjes van ca 7 cm leggen, randje omhoog
Banketbakkersroom en spijs mengen en een dopje ervan in de ringen spuiten
Appels schillen, in grove blokjes snijden en deze in de ringen doen
Kaneel over strooien
Bakken ongeveer 20 minuten bij 185 graden.
Daarna de bovenzijde royaal instrijken met gekookte abrikozenconfituren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

els roelvink

els roelvink zegt:
ik vind het altijd zo jammer dat jullie er nooit bij schrijven hoe hoog het de oven in moet (dus welke richel)
annet

annet zegt:
leuke recepten
anita43

anita43 zegt:
gezien de reactie's moet ik deze zeker ook een keer gaan maken, ik zet het favoriet, dank je wel:)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor de leuke reactie, groetjes Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, Ze waren heerlijk en lekker fris van smaak voor herhaling vatbaar :p:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Willemien, je kunt inderdaad de pakjes van dr. oetker gebruiken. Je moet de banketbakkersroom eerst klaar maken voor je hem vermengd. Veel succes met het bereiden van het recept. Groetjes Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, De banketbakkersroom zijn dat de pakjes van oetker en moet ik dat eerst klaarmaken zoals op de verpakking staat en dan de am. spijs er door????? of moet je het in droge vorm gebruiken. Het lijk mij erg lekker en ga het zeker proberen. Groeten Willemien:p:p