KookJij

Ahorn pecanijs

Een heerlijk ahorn pecanijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Margriet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ahorn pecanijs te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de noten over een ingevette braadslede en roer goed om met 1 el ahornsiroop. Rooster ze in de oven in 10 minuten goudbruin en laat afkoelen in de braadslede.

Verwarm de melk langzaam. Roer de rest van de ahornsiroop door de eidooiers. Schenk de warme melk er geleidelijk bij onder goed roeren. Schenk het mengsel in de melkpan en laat het op laag vuur licht binden, zodat het aan de achterkant van een houten lepel blijft hangen. Laat het mengsel niet koken dan gaat het klonteren.

Neem de pan van het vuur. Hak de chocolade fijn en doe deze in een grote kom. Roer de warme vla er langzaam door tot een gladde massa ontstaat. Laat de massa afkoelen en ze de kom dan afgedekt koel weg. Laat een lege kom en een garde in de koelkast koud worden. Klop de koude room met de garde tot zachte pieken. Roer de koude vla erdoor. Schenk het mengsel in een ijsmachine en roer tot het dik is. Voeg dan de noten toe en roer verder tot het mengsel bevroren is. U kunt het mengsel ook in een diepvriesdoos invriezen en regelmatig met een vork tot het bijna bevroren is omroeren, voeg dan de noten toe en laat verder helemaal bevriezen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst