KookJij

Limoen in een bloemenvaas

Datum: 27 januari 2014 Categorie: Inspiratie Reacties: 7

Limoen wordt vaak gebruikt om gerechten een frisse smaak te geven. Zowel limoensap als de fijn geraspte schil worden gebruikt als smaakmaker voor bijvoorbeeld salades, maaltijden, sauzen, cake, dranken en cocktails. Het sap van een citrusvrucht wordt ook gebruikt om te voorkomen dat je gesneden groente of fruit bruin verkleurt. Limoen staat net als de andere citrusvruchten bekend om de sterke citrusgeur. De geur van de citrusvrucht wordt dan ook niet voor niets gebruikt in luchtverfrissers of middelen om insecten te weren.

Er zijn nog vele andere kwaliteiten van de limoen en de citrusvruchten in het algemeen. Ik houd het even bij de limoen als smaakmaker en als geurverspreider. De verschillende manieren hoe de citrusvrucht in de keuken toegepast kan worden is jullie vast al bekend. Daarom nu een tip hoe de citrusvrucht ook anders gebruikt kan worden. Gebruik schijfjes citrusvrucht eens in een vaas met bloemen. De schijfjes staan niet alleen leuk ze geven ook een frisse geur af aan de ruimte.

Benodigdheden: schijfjes citrusvrucht, een bos bloemen, een vaas gevuld met water.

Vul de vaas met water en stop de bloemen in de vaas. Duw de bloemen voorzichtig aan de kant en verdeel de schijfjes langs de randen van de vaas. Voor de vaas die op de foto te zien is heb ik gebruik gemaakt van twee limoenen en twintig witte tulpen. Dit is een vrij rustige variant, met een sinaasappel of citroen creëer je al een heel ander effect en met gekleurde bloemen natuurlijk een kleurig tafereel.

Bloemenvaasmetlimoenen

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Ruud Koudys

Ruud Koudys zegt:
Fris en fruitig. Goed gedaan meid!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een leuk idee, zeg! Ben benieuwd of de tulpen ook van zure voetjes houden ;-)
Van de week ook eens uitproberen. Heerlijk, weer tulpen in huis! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad een fantastisch idee, ga het zeker ook toepassen ;-)
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Wat mooi!!!! Ga het gelijk proberen; gelukkig heb ik veel glazen vazen ;) Ook leuk: kleur bloemen aanpassen aan de kleur van je vrucht (of andersom). Bedankt Nadine!!!
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Wat een leuk idee zeg!
Christien

Christien zegt:
Dit idee verdient navolging.
Karin Koster

Karin Koster zegt:
Wat een ontzettend leuk idee. Ga het zeker uitproberen.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten