KookJij

Lente in de keuken!

Datum: 8 april 2014 Categorie: Inspiratie Reacties: 3

De lente is officieel begonnen en we hebben al kunnen genieten van heerlijke zomerse temperaturen. De hoogste tijd om de lente te vieren en in huis te halen. Een verjaardag vier ik met taart, de lente met een gevulde taartvorm.

Taartvormen zijn er in allerlei soorten en maten. Ook zijn ze voor diverse doeleinden te gebruiken. Vandaag een niet zo alledaagse mogelijkheid maar met een gezellig lente tafereel als eindresultaat.

Benodigdheden: taartblik, aarde en hyacinten

Persoonlijk vind ik een oud roestig taartblik erg leuk dit geeft industrieel effect. Helaas had ik die niet in huis maar ook een glimmend taartblik geeft een origineel resultaat. Ben je niet zo fan van hyacinten? Andere opties zijn dan bijvoorbeeld narcissen of blauwe druifjes. Deze hebben net als de hyacint een bol en dit past goed bij het bakblik vanwege de stoere uitstraling.

Toch liever taart in je springvorm in plaats van bloembollen? Ook inspiratie voor taartrecepten is er genoeg op KookJij.

Hyacinten in springvorm

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Weer een leuk gedacht en met keuken materiaal ideaal voor decoratie bij de gerechten. Maar oeps als ik dan een taart wil bakken ;-) ach gewoon een tweede bij kopen :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik heb nog een oude tulband vorm. Niet te gebruiken om in te bakken, maar super leuk om deze te vullen met bolletjes! Leuke tip! :-)
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Hmmm, ook ik heb nog wel een aantal ietwat roestige vormen staan... bedankt voor de tip, Nadine!!!

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten